2017. május 8., hétfő

Majális



Tagságunk számára rendkívül fontos a majális ünnep. Lelkesen készültünk, hogy tagjaink egy újabb szép élménnyel gazdagodjanak.
Az első májfa állítási ünnepséget tagságunk 2001 májusában rendezte „Tarka virágos majális” címmel. Azóta ápoljuk ezt a szép hagyományt, visszaemlékezve ifjabb éveinkre, felidézve a régi májusok hangulatát. Szintén több éve tartó szép hagyomány, hogy ezen az ünnepen megtisztelnek bennünket kedves barátaink a Tokodi nyugdíjasok is, akikkel már 12 éve tartjuk baráti kapcsolatainkat.
Az ünnepnap reggelén a férfiak elmentek a májusfát kiválasztani, az asszonyok pedig a konyhában készülődtek. Az ünnepi műsor bevezetőjében felelevenítették a májfa állítás történetét. A közelgő anyák napjáról Csesznak Ferenc verssel emlékezett meg. Molnár Dezső polgármester köszöntötte az ünneplőket és megköszönte az ünnepség megszervezését. Majd a Tokodi Nyugdíjasklub elnöknője Romsics Magdolna  köszöntötte a jelenlevőket, és elmondta, hogy mindig nagy örömmel várják ezt a közös ünneplést. A Tokodi Nyugdíjasklub éneklőcsoportja műsorában májusi hangulatú dalokat énekelt, Faragó Rezsőné anyák napi verset szavalt. A közelgő anyák napja alkalmából, polgármesterünk és szervezetünk elnöke, virágcsokrokkal köszöntötte a tokodi vendégek vezetőjét, Romsics Magdolnát, Kiss Ferenc pedig Kosztolányi Margitot köszöntötte virággal. Utána a Pásztortűz néptánccsoport, vidám fellépése következett. A májfára az első szalagokat a Tokodi Önkormányzat volt képviselője Kovács László, Romsics Magdolna elnök és Nána község polgármestere Molnár Dezső kötötték fel. Majd vidám dalokat énekelve, feldíszítettük az egész fát. A feldíszített fával a kultúrház melletti parkolóra vonultunk, ahol Hajtmann Kornélia szavalata, Pásztortűz asszonyainak karikázó tánca és vidám éneklés mellett jelképesen az utcán állítottuk fel a májfát. A közös vacsora után Sóki Csilla zenekara szórakoztatta a vendégsereget. A rendezvényre sok támogatást kaptunk díjak formájában is. Ezeket a tombolákat az este folyamán kisorsoltuk.
A mellékelt képek között Cvirik Katalin (új klubtagunk) felvételeit is felhasználtuk.


























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése