2012. május 1., kedd

Nyugdíjas Majális

Nyugdíjas klubunk az idén sem feledkezett meg a májfa állítás szép hagyományáról. Vendégeink is voltak ezen a vidám ünnepségen: a tokodi nyugdíjasklub tagjai, valamint a nánai képviselő-testület tagjai a polgármesternő vezetésével. „Legények” a nyugdíjasklubból szép magas májfát hoztak idén is az ünnepségre.
Az ünnepség visszaemlékezésekkel kezdődött a régi májfa állítások hagyományáról, a tavaszról, a szerelem hónapjáról, emlékeinkről. Vendégeink is műsorral készültek a közös ünnepségre. Vezetőjük Romsics Magdolna köszönetet mondott a meghívásért és reményét fejezte ki, hogy ez a kapcsolat tovább folytatódik, annak ellenére, hogy közösségi okok miatt egy rövid ideig szünetelt. Faragóné a közelgő anyák napja alkalmából egy verssel emlékezett meg erről a szép ünnepről, a tokodi éneklőcsoport pedig dalokat adott elő. Nánai nyugdíjasklub tagjai is versekkel és énekkel szerepeltek. Verseket Senkár Erzsébet és Hajtman Kornélia szavalták. Majd a májfa díszítésével folytatódott a műsor. Az első szalagokat a tokodi nyugdíjasklub képviselője és Nána polgármesternője kötötték a májfára, majd mindkét csoport vidám dalok éneklése közben feldíszítették az egész fát. A feldíszített fával a kultúrház melletti parkolóra vonultak, ahol vidám éneklés mellet jelképesen az utcán állították fel a májfát.
Nem maradt el a hagyományos gulyás főzés sem, melyet Kosztolányi Margit vidám versike kíséretében tálalt fel segítőivel.
Az ünnepség záró részeként Szaló Péter tokodi nyugdíjas-társunk zenéjére énekeltek, táncoltak a jelenlevők.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése